Web: www.tuiasi.ro


Adresa: Bd. Dimitrie Mangeron, nr. 67, 700050 Iaşi, România


Contact: +40-232-212322, rectorat@tuiasi.ro


Profilul universității:

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI), membră a Alianței INGENIUM de Universități Europene, prezentă în top 10 universități din România, este printre cele mai cunoscute instituții de învățământ superior din țara noastră, cu o tradiție importantă în învățământul ingineresc și de arhitectură.

TUIASI este ”casa” a peste 13.500 de studenți creativi, care învață, locuiesc, își planifică viitorul într-unul dintre cele mai mari campusuri academice și studențești, Tudor Vladimirescu, un mini oraș aflat în inima Iașiului. Aici, studenții beneficiază de acces gratuit la internet, de spații creative de co-working, de laboratoare cu dotări de ultimă generație, de servicii de cantină convenabile și accesibile, de facilități sportive și de o viață studențească uimitoare.

Încă de la înființare, TUIASI a acordat prioritate abordării interdisciplinare în cercetare, inovare și predare, în cadrul celor 11 facultăți și 1 Școală Doctorală, oferind în prezent 59 de programe de licență, 75 de programe de master și 13 domenii de doctorat, incluzând 11 programe de studii predate în limba engleză (www.study.tuiasi.ro). TUIASI include 27 de centre acreditate de cercetare/excelență și laboratoare axate pe crearea și transferul de cunoștințe, în special în domeniile multidisciplinare de inginerie high-tech.

Valorile de bază ale TUIASI: creativitate, inovație, învățare experiențială, sustenabilitate, experiențe globale, toate axate pe creșterea calității vieții sunt încorporate atât în ​​formarea tradițională, cât și în cea digitală privind proiectarea, producția și managementul, cu expunere constantă la o mare varietate de medii profesionale de lucru.

Suntem o universitate românească cu diversitate internațională, având peste 1300 studenți străini de diferite naționalități și peste 690 acorduri internaționale și facilităm studenților noștri și tuturor reprezentanților comunității TUIASI deschideri și oportunități privind mobilitățile și schimbul internațional de cunoștințe și rezultate ale cercetărilor.


Domeniul de activitate: Educație